28 Mart 2012 Çarşamba

blog hediyeleri :)

iki arkadaşımız bloglarında çekiliş yapıyorlar katılmak isteyenler için linkler veriyorum. ilki BİRDİLİM PORTAKAL BLOGUNDA şık mı şık bir çift ayakkabı :)
http://birdilimportakal.blogspot.com/2012/03/bakn-burada-ne-varms-hediye-zaman.html 



ikinci hediye çekilişi ise BİRİLERİANLATSIN BLOGUNDA  arkadaşımız güzel bir çanta içi düzenleyici ve kişisel bakım ürünleri veriyor. katılmak için http://birilerianlatsin.blogspot.com/2012/03/birileri-anlatsndan-hediye-cekilisi.html   fırsatları kaçırmayın derim :)) sevgiler ...                                                                                                               

25 Mart 2012 Pazar

yazlık elbise...

Hazır güneş yüzünü göstermişken yazlık birşeyler dikmek istedim kendime ve bu iki renkli elbise çıktı ortaya. Kumaşın deseni kendiliğinden böyle, daha tezgahtayken nasıl dikeceğime karar vermiştim. Bu arada kalıpsız diktim, bu yüzden ufak bi hata oldu. Fakat kurtarmayı becerdim. Etek altınıda sık zigzag dikişle esnettim böyle kıvır kıvır duruyor ( bi adı varmı bilmiyorum, volan gibi işte)...  Yaptığım hatadan dolayı beli dikişli oldu zaten lastik takacaktım beline ama o dikiş görüntüsü içime sinmedi, giyerken kemerle kamufle edeceğim. Bakalım beğenecekmisiniz ?? Sevgiler :))

21 Mart 2012 Çarşamba

yeni kumaşlarım...

Neredeyse 2 hafta olmuş yazmayalı, biraz yoğun bir döneme girdim ama bir daha bu kadar ara vermeyi düşünmüyorum. Zira yapılacak çok iş , dikilecek çok şey var :D  Yalovada haftanın 3 günü kumaş pazarı kuruluyor ancak en canlısı cumartesi pazarı tabiiki :) Bende havayı güzel görünce pazara attım kendimi. Evdeki yığıntıya aldırmadan yine kumaş aldım... Bu sefer abartmadım ama 3-4 parça. Hemen dikilecekler listesinin başında bunlar çünkü tam sezonun renkleri. Kumaşlar tamamda en zoru model seçmek. Fikirlerinizi bekliyorum. (İlk önce en alttaki yavruağzından başlamak istiyorum)

8 Mart 2012 Perşembe

kadınlar gününüz kutlu olsun...



Üreten , çalışan, topluma faydalı olan tüm kadınlara :)) Sevgiyle kalın.

5 Mart 2012 Pazartesi

kayık yaka bluz

Daha 4-5 gün önce 1 saatte diktim, giydim, gezmelere bile gittim :))  Kumaş kalın penye. Model burda dergisi ocak 2011 mod. 123. Kalıpta daha uzundu ama  ben çok uzun sevmediğim için kısalttım. Beğenenlere ,dikerim ben bunu diyenlere kolay gelsin :)) Sevgiler...

el nakışı...

Bu nakışı yaklaşık 11-12 sene önce işlemiştim. Sonra unutup gitmişim. Geçenlerde tesadüfen buldum, eksik yerlerini tamamladım .Kumaşı beklemekten sararmıştı bir güzel yıkayıp ütüledim ve sonuç bembeyaz kumaş üzerinde bugün işlenmiş gibi duran çiçekler. Peki ben bunu ne yapacağım ??  Kırlent yapmak istemiyorum. Fikri olan var mı??