9 Şubat 2012 Perşembe

tecrübeli terzilere soruyorum

Uzun zamandır uğraşıp beceremediğim bir iş ve yardım alabileceğim kimse yok etrafımda. Evet sorun şu eşarp gibi , ipek gibi incecik ve kaygan kumaşlar nasıl biçilir???  Birkaç denemem oldu ama hep eğri oluyor iki parçayı üstüte koymak, çizmek, kesmek  neredeyse imkansız :((   Bana akıl verecek olan var mı??

4 yorum:

  1. Bloğun hayırlı olsun. İnce kaygan kumaşları keserken ben fazla iğne takıyorum, kumaş çok kaymaması için keserken fazla kaldırmıyorum. Birde düz boy ipliğini muhakkak takip edip kumaşını kalıba ona göre yerleştirmelisin.

    YanıtlaSil
  2. cevabınız için çok teşekkür ederim, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hepside çok güzel olmuş ellerine sağlık bende dikiyorum bişeyler .. masa örtüsü mutfak önlüğü falan ...parşumen kağıdı yani kalıp kağıdını üstüne iğneleyip kesersen düzgün kesebilirsin aslında bu konunun uzmanı belki hatırlarsın dikiş öğretmeni eğer istersen onda sorabilirm selda

      Sil
    2. merhaba bloğunuzu bugün gördüm. diktikleriniz çok güzel bende kendi çapımda birşeyler dikiyorum. bu konuda benimde sıkıntım vardı ablamın önerisiyle keseceğim yerden iplik çekerek, oluşan çizgiden kesiyorum. yalnız kumaşın düzgün dokuma olması gerekir bir parçada deneyin iplik düzgün gidiyorsa kesin. umarım yardımcı olur.birde bir önceki postunuzdaki pantolon hangi model öğrenebilirmiyim?

      Sil

yorumlarınız benim için çok önemli, vakit ayırdığınız için teşekkürler :))